2022-10-22
行完东荟城,想食下上海菜,就去左乐天皇朝。一直知道有个好特别嘅8色小笼包,真系好期待😋😋🔹特色皇朝小笼包 (8色) $138今次系第一次食咁多只嘅小笼包,想完全体会8种小笼包嘅独特味道,可以按照餐厅推介的先后次序进食。😆佢8款口味分别有原味、糟溜丝瓜、鹅肝、黑松露、芝士、蟹粉、蒜香🧄同川味!我最钟意系佢黑松露嘅口味,食落去超浓黑松露味道,再配上小笼包嘅鲜甜肉汁,真系唔错!🔹蟹粉馅儿饼 $65呢款蟹粉主题嘅选择系期间限定,配合秋季食蟹嘅季节!呢款蟹粉馅儿饼外面脆脆的,配搭充满蟹粉嘅馅饼,食落好满足。🔹鲜虾猪肉炒手拌面 $73大大粒鲜虾猪肉炒手配上上海面,味道酸酸辣辣,好开胃!🔹葱油饼 $50呢个葱油饼炸到劲香脆,入面好多葱油,食落好香🤣🤣完全系邪恶嘅食物!另外,最值得一提的是佢仲设有露天茶座,饱览东涌嘅夜景,真系好靓!
🔹特色皇朝小笼包 (8色) $138
🔹蟹粉馅儿饼 $65
🔹鲜虾猪肉炒手拌面 $73
大大粒鲜虾猪肉炒手配上上海面,味道酸酸辣辣,好开胃!
🔹葱油饼 $50