2022-07-12 330 浏览
细细声讲比大家听🙊但我就其实系米线达人❗️#食匀葵涌 #米线关注组🍜-一直我都好中意食米线,所以佢成日都会带我食佢觉得一试难忘嘅米线店。无可否认港岛好少好食嘅米线,好多出名嘅都会喺荃湾区🥲今次介绍俾大家呢一间虽然唔系荃湾区,但系都可以话喺新界数一数二嘅米线😋-🤩皇牌米线 走辣($57)今次已经系第二次过到嚟呢边食,两次我都系叫皇牌米线,因为实在好足料。鸡丝,腩肉,肉碎,配菜韭芽走唔甩,仲有螺旋藻,够晒特别。值得一提嘅系,佢本身啲腩肉已经有少少辣,如果唔食得辣嘅朋友,建议可以学我叫走辣。食得辣嘅朋友仔,不妨可以试吓佢哋嘅辣,记得带纸巾呀❗️🍜🐽猪软骨萝卜炸酱米线 小辣其实都系熟客仔,坐低Menu都唔洗睇已经识嗌。因为皇牌入边已经有腩肉,所以就叫左最入味嘅猪软骨,萝卜够鲜甜,加上炸酱嘅刺激感,必食。🍹饮品方面,我地叫左一杯冻利宾纳解下辣,唔知系咪好耐冇饮过,特别好饮。

细细声讲比大家听🙊
但我就其实系米线达人❗️
#食匀葵涌 #米线关注组🍜

无可否认港岛好少好食嘅米线,好多出名嘅都会喺荃湾区🥲

🤩皇牌米线 走辣($57)

🍜🐽猪软骨萝卜炸酱米线 小辣