2025-01-07
店名:好味饺子店(葵芳)地点:葵芳礼芳街15号葵福大厦地下8号舖今日黎开葵芳拍拖,行开葵广附近,肚饿紧系医下肚仔,男朋友系一个水饺控,见到葵涌运动场附近有一间饺子店,紧系试试,我地两个人叫左两碗双拼汤饺试下佢🫣🫣1.双拼汤饺子(粟米肉饺/云耳椰菜肉饺)$492.双拼汤饺子(韭菜肉饺/甘笋沙葛肉饺)$49店家其实有7款饺子(还有白菜肉饺/芹菜肉饺/芫茜肉饺)俾大家选择,如果大家钟情1种款式,可以选单拼,还可以分大碗10只同细碗6只,行完街肚饿,紧系叫二碗双拼汤饺子啦,四款饺子都好好食,大大只又多馅,唔似超市买个啲咁,个人建议可以由淡食到浓(云耳椰菜>粟米肉饺>甘笋沙葛>韭菜肉饺)。最重点系佢个招牌汤底“野葛菜生鱼猪骨汤”,每天新鲜熬制4小时,可以养阴清热,降火排中,去骨火,化痰止咳等等,好适合我地,因为我地啱啱感冒完😥😥,而家咳到甩肺,所以如果你有肺热咳嗽,或者有抽烟习惯,咁就要黎试下喇😋😋
地点:葵芳礼芳街15号葵福大厦地下8号舖
1.双拼汤饺子(粟米肉饺/云耳椰菜肉饺)$49