2023-10-25 241 浏览
听朋友讲呢间好味饺子好好食, 钟意食饺子嘅我梗系要第一时间去试下。 好味饺子有两间分店, 分别喺长沙湾同葵芳, 今次就拣咗就脚D嘅葵芳。 为咗试野葛菜生鱼猪骨汤-- 店家每日新鲜熬制四小时, 功效有养阴清热, 降火排中, 骨火腰背痛, 口燥咽干, 咽喉及关节疼痛, 化痰止咳等等。。。养生功效, 叫咗一个汤饺, 因为只有汤饺先至配野葛菜生鱼汤, 想饮呢个养生汤嘅朋友就要注意啦! 韭菜饺/雪耳椰菜肉饺汤米粉(双拼)食饺子最重要皮薄馅靓, 好味饺子都做到👍 韮菜饺韭菜比例多, 所以韭菜味道浓郁。 雪耳椰菜肉饺, 椰菜和雪耳囗感非常爽口, 加上猪肉嘅香味, 饺子丰富又多汁😍 至于野葛菜汤真系冇味精, 火喉十足, 饮落顺滑, 配上米粉,完全吸收了汤汁的味道, 好味但又唔会太重口味。 芫茜肉饺汤油面店家放了超多芫茜, 芫茜很新鲜咬落还爽口, 芫茜味超浓👍 芫茜控必定要试下。 总体来说, 好味饺子的出品皮薄馅靓, 食材新鲜,价格相宜。如果你是饺子控这里是一个不错的选择。

韭菜饺/雪耳椰菜肉饺汤米粉(双拼)

芫茜肉饺汤油面