2022-12-27 866 浏览
冻冻地打算揾个盆菜食下 ,网上见到呢间有2人盆菜岩哂我地,两口子。23号就去订盆菜27号取,当时就觉得怪怪地,点解店内明明有收电子支付,唯独是订盆菜要收现金。听到d呀姨话要交钱比工场(心谂外判得唔得架。。。)到27号取盆,我早半小时就打去问系咪准备好我一阵到,听电话个呀叔好似发紧梦咁问左我几次先明,(哦 盆菜有呀有呀)到现场之后,我话拎盆菜 都冇人理我 (没乜客的)等左一分钟 应该系听电话𠮶个阿叔过嚟话好我拎俾你,之后佢拎咗旧冰冻哂嘅盆菜出嚟就咁拎个胶袋入起叫我拎,我话点拎啊,最少有个盒或者保温袋吧。跟住先走去揾咗成分钟先至揾到个铺晒尘嘅环保袋出嚟,求其咁放入去就话ok。因为系成个冰冻用保鲜纸包住成个到白色面,我不以为意以为系汤都结晒冰一齐。点知拎到返屋企,加热后先发现无汤。。真系买左咁多年盆菜都未试过无汤跟。 。垃圾服务 垃圾盆菜 。之后我打电话去问佢地,呀姨回我:应该系唔记得左,你返黎拎吧,我比返d你(细细声)(唔好意思都无句,个感觉就系工场无比汤佢地,到时是但沟番个汤俾我算。)住得远算鬼数,我地唯有自己整个汤底。出去买盆菜就系想唔搞咁多野 ,点知仲要自己搞汤底。什么麻辣盆菜,盆菜

听到d呀姨话要交钱比工场(心谂外判得唔得架。。。)

住得远算鬼数,我地唯有自己整个汤底。
出去买盆菜就系想唔搞咁多野 ,点知仲要自己搞汤底。

什么麻辣盆菜,盆菜入边无一件材料系用过麻辣调味,无左汤d味好似清蒸咁淡,备料备得咁求其,我谂就算有汤个味都应该麻麻地。

连咁重要既野都可以唔记得比,相信因为系太少人订,员工太耐出过盆菜吧。

麻辣盆菜被走汤
2022-12-27
10 分钟 (外卖自取)