2024-05-06 33 浏览
🍭呢间位于大角咀的中菜馆‘盈图’,就系我最近新发现的好去处。有点舒适酒楼风格,环境有喧哗声,但仲系唔会太啰嗦。🥟【【黑毛猪叉烧包】】🍖🍖首先来一个黑毛猪叉烧包,大家可能会觉得叉烧包好平常,但佢嘅叉烧完全不一样,够肥又唔肥,有份叉烧香。一咬落去,满口的叉烧肉吃起来有肉汁,完全系俾你食得津津有味。😍😍。🍤【【盈图虾饺皇】】🦐🦐然后就来试呢个盈图虾饺皇,透明的皮包住丰满的虾肉,够韧又唔会太硬。每一口都有虾饺皇的鲜味,仲有新鲜的虾的甜味,完全食到满嘴都系幸福。👍👍🥟【【姬松茸灌汤饺】】🍲🍲姬松茸灌汤饺直接俾你惊艳,扎实满满的馅料加上浓郁的汤底,每一口都俾你饮得好爽,连干脆的姬松茸都俾你食到完全食不厌口。🎉🎉🍖【【蒜香蒸排骨】】🍗🍗最后就系这款蒜香蒸排骨,均匀的蒜茸均匀地散布在排骨上,一吃就有种幸福的感觉,而且每一口都有蒜香和肉汁的味道。😋😋下次去大角咀,一定要再试下盈图其他点心🥳
下次去大角咀,一定要再试下盈图其他点心🥳