(非会员)
2012-10-18 74 浏览
最近~我最好既朋友仔生日, 每年一到呢个时间我就好头痛因为我地每年都会揾个地方容纳到大约20个人既餐厅开PARTY大约一个月前, 无意中听到个朋友讲铜锣湾有间楼上日式居酒屋有得包场,听讲佢地都几full架, 我就上OPENRICE到睇下D食评, 见都好多都系好评所以就拿拿声打电话去问下个价钱同埋有d咩食包场价钱都几抵, min. charge为都系每人200蚊到,系铜锣湾区既价钱黎讲真系几合理,始终人地都唔系果D快餐店,上星期我约埋一班朋友7点到就一齐上去, 地点唔算太难揾, 间野要上楼, 不过佢地系某酒店隔离, 一讲就揾到喇,一开门竟然有块落地大玻璃,虽然地方细细, 不过可能包左场无人既关系感觉好阔落, 环境好清幽,等齐人, 我地就开始点野食, 我都有爬过文, 睇下最出名既系咩野食.其他既我地都等侍应介绍, 侍应都好有耐性同我地逐一讲解最后我地点左d招牌菜, 同埋佢都介绍左d sake比我地,其实落订果阵佢都有话我知如果有想食既野可以话佢知, 佢可以帮我地准备,不过我问左D朋友仔佢地话想试左间野既野食先, 所以我地都冇特别要求食其他野, 不过呢个service都几值得一赞,我个人觉得
最近~我最好既朋友仔生日, 每年一到呢个时间我就好头痛
我个人觉得送sake果道芥辣八爪鱼, 芥辣味道唔算太重食落有咬口,
我d朋友都大赞, 我地仲叫左好多碟除此之外, 清汤萝白牛腩 d 牛腩炆得好"林", 又入味
仲有d鹅肝, 鹅肝好肥,好大块, 煎得恰到好处,仲有叫左好多野食呀,白面豉焗茄子,一口脆虾,麻酱蕃茄,香蒜牛铁板烧,多春鱼等等等等等
至于sake, 我自己本身就唔系好饮, 不过侍应介绍左一只比较易入口既比我地班女仔,果然入口唔太"哽"几岩女仔饮,
唔会觉得抢喉, 估唔到我都可以饮到sake最后人人都大赞呢间野好, 话下次凑够人再包场食多一次, 但会试下叫佢整其他野食比我地XD
我地都玩到成12点几架, 其实都几阻人收工, 由7点玩到12点几,不过佢地都冇黑面顺带一提,
佢地知我地有人生日, 唔收切饼费仲送左个cake比我地添下次订位记得同佢地讲呀,
最后我地好成功完成左今次既生日派对,朋友们都好满意

玩得太尽兴, 比几张相大家睇下啦,
大家睇下我地D鹅肝, 真系好肥好大件
白面豉焗茄子, 两条横切放好, 感觉好似食炭烧茄子, 咸咸既白面豉加软林林既茄子, 味道恰到好处
睇下我地既战绩, 都饮左成9支, 厉害厉害!
庆祝纪念
生日
大家睇下我地D鹅肝, 真系好肥好大件
睇下我地既战绩, 都饮左成9支, 厉害厉害!