2017-01-13
晏昼去完AIA 玩, 十分尽兴, 夜晚要食餐好, 黎个锦上添花。由于上一份工作系中环, 好多餐厅已经食过, 今晚要试新餐厅!o系Openrice 拉到呢间新餐厅, 见环境, 食物, 评语都唔错, 就打去book位喇!准时7点钟到达, 顺利入座。 呢间系一间中菜馆,主打中国面条为主。装修好都有风格!糖包腊肠卷呢个点心既卖相超吸引, 同朋友一见到就异口同声话要点呢个!虽然佢睇落好甜美, 但其实入面个馅系腊肠黎架,好邪恶呀!腊像好香口,唔会太硬,连埋包一齐食几夹,无咁腻! 可以一试!招牌龙肉捞面既然呢度叫得龙面馆,龙肉捞面都应该系招牌菜之一,梗系要试啦。龙虾色泽鲜艳,肉质非常肥美爽口,非常新鲜。面既软硬度刚刚好,有弹性,因为加左芝麻既关系,食过非常香口,果然系招牌菜不能失礼。Tiramisu见到隔离台点左呢个,好精致,我地都忍唔住点一份,真系好似一盆真既植物呀!泥土既部份系Tiramisu, 咖啡味几浓, 蛋糕部分做得好细滑。至于上面既叶子, 系可食用蔬菜同烘过的雪耳,呢个雪耳的口感都几得意,脆卜卜。其实好想试即烧片皮鸭,见成晚都好多人点,可惜我地得2个人,唯有下次要叫多D 朋友先试啦。
准时7点钟到达, 顺利入座。
呢个点心既卖相超吸引, 同朋友一见到就异口同声话要点呢个!
虽然佢睇落好甜美, 但其实入面个馅系腊肠黎架,好邪恶呀!
龙虾色泽鲜艳,肉质非常肥美爽口,非常新鲜。