2010-05-16
而家D台式饮品开到成行成市,一条街有好几间,就嚟多过7-11,有时想饮都唔知拣边间好,间间都话自己系咩台湾第一,都唔知边间至系真系好饮~~话说早两日行街行过突然有意思想买杯野解解渴,眼见面前就有一间叫Hot.com,见佢又有野饮有得野食,仲有位食,就随时拣左佢....点知??!?!?!我要左杯珍珠奶茶,落order时已经讲明话少甜少冰,成个制作过程就喺我面前,我见到个姐姐禁左劲多透明嘅野,相信系糖浆,都心感不妙,大镬!!!杯野个问题好严重,首先珍珠有成个杯三分一咁多,唔系话多就好,D珠唔好赵多,太多我反而觉得好阻住哂,另外杯野饮正如我所见到,太多糖浆,好甜.....可能佢以为我要多甜......=.=仲有就系杯野完全半点茶味都无...唔知可以话我饮紧普通加左糖嘅水,最后杯野有浸胶味......简直就唔饮得人~!!!哩间系我饮过咁多间最差嘅一间,我饮唔够四分一就丢左.!!!!!!!!!!!!!!我已Blacklist了!!!!D野饮咁差,佢嘅野食我都唔敢试了....请老细睇到就改善下,否则好快做唔住~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!