2012-08-10
作为深井友, 久唔久就来帮衬, 一直好满意呢到嘅食物. 今晚好想过一个刺激嘅星期五, 就单拖来开餐.小食每次嚟都一定有小食送. 两味都油架. 胡椒薄饼有d油林林, 胡椒味浓, 都算几脆. 炸杂菜饼仲魔鬼, 刚炸好就即上台, 可以点酱来食. 我自己钟意绿绿地色嘅酱, 应该系有乳酪成份, 清新得来有少少辣. 另一个系甜嘅, 似布lum味, 我自己就唔喜欢了饮品芒果乳酪 $28平时饮开原味, (系, 你系可以要求纯乳酪味) 我知芒果味好假, x奶公司芒果雪糕果只味, 唔系我喜欢嘅味啦. 每次系到食辣, 我都叫一杯乳酪来解辣主食巴辣鸡 $72话咗今晚想刺激, 就叫咗个最辣嘅鸡. 服务员提醒系四个辣, 我话无问题. XDDDD果然, 一入口就火滚, 唔知系用咩辣椒呢, 个味道好复杂, 但又讲唔出究竟系有几多香料混合而成. 而且系越来越辣, 真系无改错名. 一路食一路饮住乳酪降温饼印式咸煎饼 $22闻落好似蛋散呀! 表面好油, 个面好脆, 但食落里面又有d软. 真系一流! 净食好正. 反而点辣汁食无咁match. 应该系NAN嘅质地会衬D. 一个人食晒所有野, 好饱, 好满足, 亦都成功止到瘾.
小食 每次嚟都一定有小食送. 两味都油架. 胡椒薄饼有d油林林, 胡椒味浓, 都算几脆. 炸杂菜饼仲魔鬼, 刚炸好就即上台, 可以点酱来食. 我自己钟意绿绿地色嘅酱, 应该系有乳酪成份, 清新得来有少少辣. 另一个系甜嘅, 似布lum味, 我自己就唔喜欢了 饮品 芒果乳酪 $28
主食
巴辣鸡 $72 话咗今晚想刺激, 就叫咗个最辣嘅鸡. 服务员提醒系四个辣, 我话无问题. XDDDD
饼 印式咸煎饼 $22
一个人食晒所有野, 好饱, 好满足, 亦都成功止到瘾. 唔食得辣嘅人, 来到可以叫马沙拉或椰汁咖哩架
服务员系两位南亚女人, 佢地识听广东话架, 手脚勤快.
好多人来深井都系为咗食烧鹅, 所以呢间餐厅比较少人, 但系佢地绝对系实力派. 反而烧鹅, 奉劝各位唔驶专登入来食, 真系普通过唔普通.