2018-07-17 58 浏览
呢一日约左旧学生出黎食饭好耐冇update过大家趁佢出国读书之前 见一见面拣左呢间楼上西餐厅 静静地倾下计一上到黎 系另一种感觉 环境超舒服装修走文青风 好青新呢度d櫈好特别 系用上透明胶 空间感更大我地拣左个2人餐taste menu 感觉好抵食 拣2个main就有3个前菜 汤 同2个甜品岩晒乜都想食下ge我地第一个前菜手工面包配肉酱温泉蛋温泉蛋煮到岩岩好 仲系水当当 好治愈 肉酱系用猪肉唔系牛肉 厨师话因为香港有好多人食唔到牛肉就用上猪肉 食用ge时候将蛋搞晕 加到面包一齐食 肉酱好juicy加上蛋更滑 面包又好有咬口 加埋一齐好好食第二个前菜野生蜂蜜配法国芝士、有机蕃茄醲蜜饯、小农水耕沙律店员好细心提醒我地要食芝士先 蜂蜜好清甜岩岩解左芝士ge济又可上承接肉酱ge香味跟住食有机蕃茄醲蜜饯 蜜饯系用上台湾ge 蕃茄好juicy 加埋酸酸甜甜 好开胃水耕沙律超清新 好正香煎蟹饼配日本山葵毛豆泥摆碟超靓 好似一幅画 蟹饼好扎实 外皮煎到外脆内嫩 入边有满满ge蟹肉 蟹肉好甜 加上wasabi 同 毛豆泥 少少辣辣地 口感更上一层楼是日餐汤香浓蘑菇忌廉汤好creamy 好香蘑菇味 劲滑
呢一日约左旧学生出黎食饭

岩晒乜都想食下ge我地

第一个前菜
手工面包配肉酱温泉蛋

第二个前菜
野生蜂蜜配法国芝士、有机蕃茄醲蜜饯、小农水耕沙律
水耕沙律超清新 好正

香煎蟹饼配日本山葵毛豆泥

是日餐汤
香浓蘑菇忌廉汤
好creamy 好香蘑菇味 劲滑 食到呢度其实有d饱

第一个main
慢炖西班牙黑毛猪配蕃茄肉汁薯仔丸子
黑毛猪系面猪dum肉黎 劲lum劲入味 薯仔丸子口感好特别 有d ininumum 食落有d咬口 qq的 一定要试下

第二个main
是日海鲜--鲈鱼、鱿鱼
鲈鱼煎到外脆内嫩 仲保持好多鱼汁 加上用高汤煮左好多个钟ge海皇汤 更加提升鱼ge鲜味 鱿鱼一d都唔um 好正

甜品
Tiramisu
好滑 好香咖啡味加上可可粉 好好食

Panna cotta with seasonal fruit compote
好滑好香奶味 面头ge芒果蓉好滑同个奶好夹

大满足