2011-10-23 73 浏览
虽然帮衬左日之食好多次,十只手指都唔够数,不过今次第一次为佢写食评,一上黎见到咁多喊脸,有点的感觉。都黎不及一一细看,立眼睇落好多负评系因为佢服务态度,同埋好多冇相的食评但我食左咁多次,冇受过不公平对待,更加冇话服务态度差成咁我差唔多次次都系2个人去食,佢对我地态度都好好好有礼貌,今日拖埋妹妹同埋友人去食,8点1x分去到,唔洗等位,企系3楼门口戈阵等人带位,企系收银戈个叔叔态度极之好,语气真系好到不得了对于放题,一直有身边人话要食刺食食到翻本先得奈何我系一个不沾刺身的人,日之食最特别之处系除左放题外,仲有火锅或者铁板烧任君选择哇哇系豆乳同埋泡菜啊,一次过有晒岩我既2种口味,太好了!不过初头问,侍应话冇泡菜架(因为张纸都冇呢个汤底选择)后尾递左张传单比佢睇,佢就话帮我问下~唔够5分钟就返黎同我地讲叫我地唔洗写单~佢帮我地同厨房落为求试真的汤底,当然要饮下头啖汤先啦。酸酸味味少少辣,同埋有少少乳香,好好味啊当下好想当汤饮....不过为左要留返黎烚野食,都系口下留情好的食火锅之前食左好多野,寿司唔多讲,普通既水准,烧肉都系不过不失,不过今次有的失手,件件都烧焦少许,刺身的三文鱼友人话普普通通
虽然帮衬左日之食好多次,十只手指都唔够数,
不过今次第一次为佢写食评,一上黎见到咁多喊脸,有点
的感觉。

但我食左咁多次,冇受过不公平对待,更加冇话服务态度差成咁
我差唔多次次都系2个人去食,佢对我地态度都好好好有礼貌,
今日拖埋妹妹同埋友人去食,8点1x分去到,唔洗等位,

对于放题,一直有身边人话要食刺食食到翻本先得
奈何我系一个不沾刺身的人,
日之食最特别之处系除左放题外,仲有火锅或者铁板烧任君选择
试过系女士日去,都系态度好好~
哇哇系豆乳同埋泡菜啊,一次过有晒岩我既2种口味,太好了!
不过初头问,侍应话冇泡菜架(因为张纸都冇呢个汤底选择)
后尾递左张传单比佢睇,佢就话帮我问下~
唔够5分钟就返黎同我地讲叫我地唔洗写单~佢帮我地同厨房落
豆乳泡菜汤锅

不过今日发现到多左的新野食!
汁烧茄子
确实的名唔记得左,但真系好好味,不过油就多左的...佢的油份量可以煎到只蛋了

渗晒落茄子入面,成口油,但真系好好味。
大蟹棒寿司
蟹棒不能放过,但今次蟹棒下的饭好黏好实,但其他寿司又冇呢个情况
xx炒银芽
喜欢吃芽菜的人有福了
好好味,但有的姜系入面
葱炒牛肉
呢个好多叫多几次,因为的汁又系真系好好味,牛肉本来普普通通,但因为的汁化腐朽为神奇
食剩汤
再饮汤,已经得返的酸味,但用来食乌冬都好入味好好吃

其实,如果觉得2小时的放题时间唔够,何不考虑下比多少少钱不限时任食呢,
咁样就唔会造成催尾单或者赶埋单的情况出现啦
虽然唔知的负评孰真孰假,
但系今日的不限时任食,由8点多坐到11点,
同友人相处耐左,多得日之食延长左我地既相聚一刻!

不过甜品要系埋单戈阵问定侍应,如果唔系可能侍应唔会主动提供。
个人认为加一服务费系食过咁多间以黎最值得的!

笑脸系比服务同埋汤底的
2011-10-23
试过系女士日去,都系态度好好~
豆乳泡菜汤锅
汁烧茄子