2015-09-18
朋友话咁耐无见,咁就约左一齐去奥海城睇戏。睇完戏之后,我地两个人又唔系太肚饿,于是打算系系大角咀揾间酒吧坐低倾计同食野啦。咁行过见呢间系食西班牙GE食物,咁我地本身就未试过,咁就决定试下啦。坐低左,枱面上就已经放好左MENU。咁个MENU GE设计都几得意,好似俾火烧过咁,个人黎讲令我谂起藏宝图。因为真系对德国菜无咩概念,于是就问下D STAFF有咩推介,听完之后,我地就择左D黎试。叫左杯“hoegaarden rosee”($68)讲真酒味唔浓,反而带玫瑰清香,甜甜的,反而无咩苦涩味,我觉得几好饮好顺口,好岩D咩系好钟意太浓酒味,但又想饮GE人。跟住就黎左Garlic Shrimp with Olive Oil Chill (with toast)($108),D虾中等大小,不过味道爽甜,虽然用左好多橄榄油去煮,但加上食落口又一D都唔油腻。而且D橄榄油系加上辣片蒜片去煮,所以闻落去好香,然后用烘脆的面包粒点黎食,真系好好味。最后就系“Tapas Brew”特色烤乳猪($158).乳猪烤得外面脆卜卜,入面就很软嫩。而且都唔洗怕腻口,因为佢呢就配左一D汁同一D果泥,如果你怕腻口就点D果泥
坐低左,枱面上就已经放好左MENU。 咁个MENU GE设计都几得意,好似俾火烧过咁,个人黎讲令我谂起藏宝图。
因为真系对德国菜无咩概念,于是就问下D STAFF有咩推介,听完之后,我地就择左D黎试。 叫左杯“hoegaarden rosee”($68)讲真酒味唔浓,反而带玫瑰清香,甜甜的,反而无咩苦涩味,我觉得几好饮好顺口,好岩D咩系好钟意太浓酒味,但又想饮GE人。 跟住就黎左Garlic Shrimp with Olive Oil Chill (with toast)($108),D虾中等大小,不过味道爽甜,虽然用左好多橄榄油去煮,但加上食落口又一D都唔油腻。而且D橄榄油系加上辣片蒜片去煮,所以闻落去好香,然后用烘脆的面包粒点黎食,真系好好味。 最后就系“Tapas Brew”特色烤乳猪($158).乳猪烤得外面脆卜卜,入面就很软嫩。而且都唔洗怕腻口,因为佢呢就配左一D汁同一D果泥,如果你怕腻口就点D果泥或者汁,咁就咩事都无。
成晚黎讲,其实都几舒服,我同朋友坐左系到倾左好耐计下,D食物都饮品都唔错,下次有机会都可以再黎。