2014-06-15 531 浏览
放工约埋三五知己聊天食饭,放低平日紧张而忙碌的工作,大吃一顿,又可畅所欲言,真是开心至极。今次我哋提议食咖喱,知道附近开咗间日式咖喱,我哋一于试试!入内环境都好舒服,家俱全部都是木材制成,好原始感觉!再睇餐牌有乜好吃,有饭、乌冬、小吃…… 我哋叫咗吉列猪排咖喱饭、吉列海鲜咖喱饭、芝士𫠒鱼、芝士炒年糕。先嚟两个小吃,上枱已闻到好香嘅芝士味,一口咬落𫠒鱼到好软淋淋,再爆埋D芝士出来……正呀 再试埋个炒年糕,好咬口,一拉芝士都唔断,好香软,好好味呀!主菜嚟啦,卖相唔错,份量都好足。我嘅海鲜有炸帆立贝、炸虾及炸鱼,一咬已脆卜卜,D咖喱唔会好辣,仲带点甘甜,好特别。D猪排炸得好松软,啖啖肉配埋咖喱一流。今餐各人食得好满足

2014-06-14
  • 芝士𫠒鱼