2022-11-01 202 浏览
住系附近咁多年,一路都系食佢对面车仔面🙈毕竟两公婆有自己钟意又帮衬开既饺子店、都冇打算话去试下佢直到有一次实在谂唔到食咩,又唔想食车仔面,就话不如去试吓佢饺子。点知一食惊为天人,瞬间变咗我地心目中饺子店嘅第一位🙈(当然就脚都系加分位🤣不嬲都系食开云耳椰菜,今日就试吓新嘢试吓紫菜拼芫荽,不负众望一样咁好食😋😋紫菜好香好足料,粒粒饺子都好饱满,芫荽食到入边有好多芫荽好重味,芫荽控必试🤤佢啲小食都好出色,之前食开铁板牛柳粒,老公话今次试下孜然鱿鱼,都系铁板上,热辣辣,鱿鱼煮得啱啱好唔会好韧,不过略嫌有少少贵🤏🏻今次叫咗杯自家制菊花茶,有啲fail,菊花味好淡,不过胜在唔太甜不得不提佢鸡汤都好出色,好浓味,最好食系佢入面啲冬瓜,虽然有好几次唔知点解好咸🙈今日试咗新汤底麻酸辣鸡汤,系唔错嘅,不过下次都系会食返鸡汤,我都系钟意饮晒佢啲汤😋
  • 石烧蒜片牛柳粒