今晚首度踏足相马,当我走入呢间日式火锅店,内里装修跳脱传统😜!喺茫茫人海中有种安定的感觉!以往嚟到火锅店多数都重味口,但今次我想试下清淡一点嘅选择!食品第一款就系「极尚龙虾蒸海鲜」,多款海鲜配合一起劲有层次感!😇鲍鱼味道好浓,咬一口就feel到个清新海鲜味涌上嚟!海鲜新鲜之余,味道极其丰富!「滋补花胶鸡汤」喝落去就有种热腾腾嘅感觉渗入心肺,彷佛身处寒冷嘅冬日中,突然间暖意上袭!鸡汤做得好香,每一口都甜到心!🔸 芝士龙虾汤茶碗蒸,超有芝香味!😉龙虾汤味道好浓,汤香之下又带有芝士的味道!配埋龙虾汤更加提升咗味道,令人欲罢不能!🔸 此外, 火锅汤底中华辣汤,真系超喜欢!食完后整个人都暖和起来!汤料清新自然,搭配火锅食物间非常匹配!配著优质豚肉🍖🍖一绝!🔸龙虾鸡煲。入口楚楚的口感令人忍不住再找牠的味道! 每一包龙虾肉都够味,清甜的汤底配搭得宜的调料!非常毋庸置疑!🔸 美味嘅海鲜包括鱼、贵妃蚌、扇贝、虾!全都系那么鲜美,十足嘅海洋风味! 新鲜海鲜跳跃于舌尖,鱼肉扎实有嚼感。极鲜味,haha !😊综合来说,相马日式火锅确实系一间值得一试嘅日式火锅!食物新鲜到位,装修特别,环境清爽开扬,绝对系食火锅

综合来说,相马日式火锅确实系一间值得一试嘅日式火锅!食物新鲜到位,装修特别,环境清爽开扬,绝对系食火锅嘅好选择! 🙌