2024-08-07
今日想食好食嘅日本菜,于是我就嚟到呢间位于荔枝角,叫做相马日式火锅嘅食肆食火锅啦!.👁🗨 芝士龙虾汤茶碗蒸.➰ 我想讲,系好好好食🤗🤗 芝士龙虾汤里面嘅龙虾煮得啱啱好,再加上一撮芝士,外层顺滑,金金黄黄,又靓又好食!🤠.👁🗨 任食惹味龙虾鸡煲. ➰ 喂,乜又系龙虾嘅!🤭,份量超大,极大旧! 入口软嘅感觉令人十分满意!10分满足有10分满足!😣😣震撼到我!✌🏼.👁🗨 极尚龙虾蒸海鲜. ➰ 龙虾,鲍鱼,鱼,贵妃蚌,扇贝,虾,海鲜尽在其中!再整多个大大堆嘅海鲜!每种海鲜都好新鲜!大大满足。😝整个大盆海鲜,一啲都唔少,超超超丰富。🤛🏻.👁️🗨️ 火锅汤底:蕃茄汤.➰终于唔系龙虾了,来啲汤底放松吓口腔。蕃茄汤超滑熟,汤底非常香浓,汤色绽红,师傅煮得好好,👍🙆♀️.留到最后,我哋仲点咗优质豚肉,日本带子,螺,青口同埋海虾。好满足!好食到满分!放到火锅里面煮,再配上𠮶碟沾料,简直系美味无法形容!.总括嚟讲,今次嘅饭食,整得十分精致,每款海鲜都好新鲜,汤底浓郁,食材份量大,价钱合理,相马日式火锅,真心推荐嘅火锅店!大家都应该黎试试呢间啦!.🔛 整体评分(7.5/10)
👁🗨 芝士龙虾汤茶碗蒸
👁🗨 任食惹味龙虾鸡煲
👁🗨 极尚龙虾蒸海鲜
👁️🗨️ 火锅汤底:蕃茄汤
🔛 整体评分(7.5/10)