(非会员)
2007-11-01 28 浏览
近排都比较忙,难得有一日可以早放工,于是夜晚就去o左supersandwiches坐底谂住食焗薯,因为好耐都无去食,原来餐牌已转了,焗薯原来现在要加钱先可以跟饮品或汤,而收银员(是打tie的,我想是经理吧)都很耐性地为我解释关于收费同套餐可以有咩选择,因为真系太耐无去喇,所以一d都唔知可以点叫,最后都成功地叫了个咸牛肉焗薯同最爱o既杂菜汤,当我食完正享受紧我新买o既书既时候,听到收银处有个男人好大声咁同个经理讲o野,令我不得不望过去,但听到的不多,只见到当时个男人系收银前面用个纸袋掉向个经理,仲系向面掉,但见到个经理都系向住个男人笑,而个男人仲不停系度指住个经理闹,隐约听到个男人话佢系第二间分店唔系咁样,最后个男人仲指住个经理同佢讲i know your face,我觉得好好笑,个经理俾你用o野掉完都仲对你笑同你讲byebye,虽然我唔知个男人因为咩事咁劳气,但我觉得都唔使咁样指住人o黎闹,仲要用纸袋掉人,好无礼貌,我好欣赏呢个经理,俾人用o野掉完仲会对住佢笑,好欣赏佢呢份耐力,走既时候都忍唔住行去同佢讲,问佢个男人咁野蛮,点解佢都仲可以对佢笑,点知佢既答案真系令我忍唔住要系度赞扬佢,佢答我有时每个人要求都唔同,就算做到最好都可能达唔到佢o既要求,咁可能做o左佢都系唔满意,所以佢闹都系无得避免,唯有系佢闹果阵都对佢笑,希望佢闹完发泄左就ok,听完佢o既说话令我觉得原来做人都好似一样,好难尽如人意,估唔到系一间餐厅食完o野会俾我明白左一个道理,下次大家系食o野w既时候不妨留意下身边o既事,可能又会得到另一番睇验!!!