2021-10-10
一个人黎到湾仔lunch行过就比“利是丰”哩个名吸引左入去啦😆门面光猛得黎又有休闲感觉,好似系闹市区中可以relax chilling既休息站😊 All Day Breakfast $108+榛子咖啡 $19(半价)落单既时间有炒蛋同水波蛋选择!!听“水波蛋”个名咁有gimmic 好似招式名咁,好奇心满满既我就叫左黎试下啦🤣All Day Breakfast有好多款食物,有大条肠仔、莓味多士、沙律菜、烟三文鱼、火腿、Parma Ham、大啡菇、茄汁豆酥、薯饼同埋水波蛋!咁多样野物 我急不及待食左块薯饼先😋岩岩炸起既薯饼最好味!识食一定食佢先🤣之后再慢慢叹其他食物🤤特别要推荐既系大条肠仔,劲Juicy又好味道!用刀切开个一刻,已经爆汁射左过对面位啦🤣🤣Juicy得好夸张!口感食落去啖啖肉又Juicy 好好味!👍最后期待已久既水波蛋果然超级流心🤤切开入面既蛋酱水汪汪咁,真系蛋如其名 果然好似水波一样咁流心😋捞埋酸酸甜甜既特制酱料一齐享用哩粒水波蛋,感觉唔似系流心蛋既口感!有种说不出既好味同特别🤤👍除左Parma Ham有d咸之外,其他食物都发挥正常水准!最后一提既系莓味多士配榛子咖啡真系绝
最后期待已久既水波蛋果然超级流心🤤切开入面既蛋酱水汪汪咁,真系蛋如其名 果然好似水波一样咁流心😋捞埋酸酸甜甜既特制酱料一齐享用哩粒水波蛋,感觉唔似系流心蛋既口感!有种说不出既好味同特别🤤👍除左Parma Ham有d咸之外,其他食物都发挥正常水准!最后一提既系莓味多士配榛子咖啡真系绝配🤤我最后一边叹咖啡一边食多士😋望住出门繁忙既街道享受闹市中既宁静环境☺so chill~
总结个lunch几满足几好味同埋系会饱肚既😋特别系个水波蛋个条肠🤤好味又值得推荐!不过价钱方面就贵左少少,间唔中黎chill下都ok既👍