2022-01-22 334 浏览
呢间餐厅真心隐世高质!有特色!食物款式好特别,绝对唔系随处可见嘅菜式,特别得黎仲要好好食!真心推介!我同朋友叫左个菠菜虾肉卷、港式煲蛋配芝士bagel,然后配一杯Mocha。菠菜虾肉卷真系单睇样就觉得好吸引!系3卷好似千层面个种面嘅质感,薄薄面皮包住菠菜、虾肉、蘑菇等馅料,然后内外都充满住浓浓嘅芝士酱,顶层再散落樱花虾调味,非常邪恶又好食!而且芝士嘅浓味,搭配菠菜虾肉蘑菇呢d比起实肉感觉较light 嘅馅料,无咁腻,好match!到港式煲蛋配芝士bagel,呢个有惊喜!旧芝士bagel本身就好好食,又香又松软。配上加满香料、茄汁、蛋,仲有不同馅料如辣肉肠、午餐肉等,简直系升级版pizza!估唔到呢个咁新颖嘅菜式会咁好食!杯冻Mocha亦不错,唔会太甜亦保留朱古力与咖啡嘅味道。而布甸用中式公鸡碗装住好鬼搞笑!但味道上一啲都唔输蚀!一样好味!整体尼讲就系食物好有特色得尼又好食嘅餐厅!期待再去尼间餐厅尝试其他菜式!