2024-10-22 100 浏览
前排听过呢间汉堡包店好受附近大学学生欢迎,虽然地点唔算近地铁站,但系都无阻我想试吓呢间汉堡嘅决心🤪舖头门口有几张枱可以堂食,不过见大部份人都系选择外卖多,见到老板同店员都好用心制作,就知道佢哋嘅出品一定掂!松露和牛汉堡虽然和牛汉堡比安格斯汉堡贵少少,但系既然有黄牛就一于试吓,汉堡扒比想像中厚好多,食得出系舖头人手打而唔系来货,口味方面拣咗黑松露,酱汁方面一啲都唔手软,份量超多,夹住炒过嘅洋葱,每一啖除咗啖啖肉之外,仲有洋葱嘅甜味。冬荫虾堡虾堡嘅厚度简直惊为天人,想像唔到舖头用咗几多只虾整成,值得一提嘅系口味方面竟然有冬阴功味,喺出边比较少见,口味上比较辣,如果钟意食辣嘅不妨一试,整体嚟讲配搭好夹!牛油果烟三文鱼沙律沙律又多款口味,而牛油果同烟三文鱼呢一款简直系我嘅最爱,牛油果足足有半个,而烟三文鱼亦都唔会过咸,酱汁方面仲可以拣柚子醋又或者芝麻酱,同沙律菜都好夹。紫薯片配山葵牛油果酱呢款小食可以话系必叫,紫薯片一啲都唔油,仲食得出紫薯嘅甜味,而山葵牛油果酱好特别,浓浓嘅山葵味道充斥着鼻腔同口腔,又估唔到几好食㖞!薄荷青柠梳打、橙汁菠萝柠檬梳打两杯梳打都好值得推荐,前者用嘅薄荷叶份量好多,

松露和牛汉堡

冬荫虾堡

牛油果烟三文鱼沙律

紫薯片配山葵牛油果酱

薄荷青柠梳打、橙汁菠萝柠檬梳打

两杯梳打都好值得推荐,前者用嘅薄荷叶份量好多,所以淡淡都系浓烈嘅薄荷香味,仲可以要求走甜,啱晒健康人士;而后者有啲杂果宾治嘅嘅味道,清新得来仲可以解腻。