2024-07-12 3135 浏览
有次行经呢度见到门口海报D晚安优惠好吸引,仲话有1蚊乳猪/烧鹅/文昌鸡拣tim今晚谂唔到晚餐食咩,又想食下小菜,所以就黎试下喇晚市都几爆场分开咗一边打边炉一边小菜手拍青瓜配上蒜泥带有小小辣味, 清爽之选老火煲靓汤 - 粉葛赤小豆猪骨汤妈妈汤味,饮落冇味精汤渣已经好细心咁另外装起咗出嚟店员仲周不时过黎帮我地添汤重点系份量都几大壶呢个size我地2个人每人饮左4碗先清底烧味双拼海哲熏蹄+ 烧腩仔烧腩仔外皮做到芝麻皮,咬落脆卜卜肉质食落松化,软腍无渣而且半肥瘦适中熏蹄薄切蘸上蒜醋汁,好开胃至尊烧鹅价钱真心大癫冇谂过真系有1蚊价以为呢个价钱会好流啦点知用哂托盘加热住黎到仲要咁岩系鹅脾位烧鹅皮脆,个肉质带有独特香气食落鹅油味道好香,肉质咬落juicy必食!跟住临走先见到呢张咁震撼嘅相就咁睇都觉只只烧鹅既质素好靓剁椒蒸大鳝剁椒既辣同鳝肉本身既鲜甜味道好夹鳝肉好新鲜,食落肉质好爽弹, 带有鱼油香而且骨位都系响中间, 所以唔太识吐骨既朋友都好易处理到台式三杯鸡煲黎到见到个份量吓一吓鸡煲size 😂个煲黎到滋滋声,镬气十足鸡件配上蒜头,小青椒,紫洋葱同其他香料炒出嚟嘅浓郁香气,仲有小小酒嘅味道,特别开胃
今晚谂唔到晚餐食咩,又想食下小菜,所以就黎试下喇

晚市都几爆场
分开咗一边打边炉一边小菜

手拍青瓜
配上蒜泥带有小小辣味, 清爽之选

老火煲靓汤 - 粉葛赤小豆猪骨汤
妈妈汤味,饮落冇味精
汤渣已经好细心咁另外装起咗出嚟
店员仲周不时过黎帮我地添汤
重点系份量都几大壶
呢个size我地2个人每人饮左4碗先清底

烧味双拼
海哲熏蹄+ 烧腩仔

烧腩仔外皮做到芝麻皮,咬落脆卜卜
肉质食落松化,软腍无渣
而且半肥瘦适中

冇谂过真系有1蚊价
以为呢个价钱会好流啦
点知用哂托盘加热住
黎到仲要咁岩系鹅脾位
烧鹅皮脆,个肉质带有独特香气
食落鹅油味道好香,肉质咬落juicy
必食!

跟住临走先见到呢张咁震撼嘅相
就咁睇都觉只只烧鹅既质素好靓

剁椒蒸大鳝
剁椒既辣同鳝肉本身既鲜甜味道好夹
鳝肉好新鲜,食落肉质好爽弹, 带有鱼油香
而且骨位都系响中间,
所以唔太识吐骨既朋友都好易处理到

台式三杯鸡煲
黎到见到个份量吓一吓
鸡煲size 😂
个煲黎到滋滋声,镬气十足
搞到我地即刻order左碗饭

绿豆糖水
足料而且唔太甜,配小小臭草味道

最后不得不赞呢度啲员工个个都helpful
见到我哋需要装汤嘅时候好主动过嚟帮手