依间嘅蕃茄汤底一直都好出名,但系见到成日都排长龙嘅队伍真系好令人却步,不过今日见再唔食就快到夏天,咁就更加冇可能去食,所以最终都决定试一试虽然话星期六日中上环会少啲人,但系我今日星期六去,见到好多人慕名而来,所以不论系我等紧位嘅时候、食紧嘅时候、定系食完要离开嘅时候,出面条人龙到未见减少,所以要食嘅话,真系要俾多少少耐性蕃茄鲜牛肉 公仔面 $37唔知系咪因为当日太忙嘅关系,净系得返公仔面,咁依间出名嘅就系食佢嘅蕃茄汤,咁就算得返公仔面都系要照食,一上枱就知道佢唔系普通嘅蕃茄汤,唔似出面𠮶啲净系罐头蕃茄酱加水整成嘅淡而无味,依个真系好明显系将完整嘅蕃茄剁碎整成,味道浓厚但我又唔系好酸,配埋公仔面一齐食,真系一流牛肉就冇咩特别,就普通系街市会买到嘅瘦牛肉,但系食落又唔会干柴柴,亦都唔会好似橡胶咬唔开奶酱多/奶油猪依间多士都好出名,一份有四件,正常一份系够两个人分享(我哋一人叫一份,阿姨话未见过食咁多面包🤣🤣)奶油猪好脆,但系又唔系干柴柴𠮶种脆,系外脆内软𠮶种,炼奶比得也是一啲都唔马虎,所以食嘅时候要小心啲,小心炼奶滴落嚟整污糟咗自己件衫奶酱多虽然冇奶油猪咁脆,但系厚多士食落去都非常有口感,

蕃茄鲜牛肉 公仔面

蕃茄鲜牛肉 公仔面 $37

奶酱多/奶油猪

奶酱多虽然冇奶油猪咁脆,但系厚多士食落去都非常有口感,而且酱料给得非常足,也好食🤤🤤

热奶茶

热奶茶 $13

饮落去好香好滑身,而且就算唔落糖都唔会觉得有苦味,因为出面好多奶茶饮落去会有苦涩是因为茶底重复用咗好耐,但系依到唔会;同事话依间奶茶真系好饮到会系咁想饮🙈🙈

不过因为系街边档,有机会有白鸽系附近出现,如果有所担懮,就自行考虑

以上均是我个人观感,每个人嘅口味各有不同,所以末必同每个人嘅用餐感觉一样,如有不同,敬请见谅。
2023-02-18
15 分钟 (外卖自取)
蕃茄鲜牛肉 公仔面
热奶茶