2008-12-13
通常希望愈大,失望亦会愈大。但神厨馆吾单止食物无令我失望,服务仲有惊喜添!!是晚叫左:墨鱼饼饭,椒盐排骨,例汤,冻柠宾,再点多了一客净墨鱼饼。例汤先到,如其他食评,确有浓浓的胡椒粉味,又有d葱粒,饮起黎有d另类,但都吾错。椒盐排骨(虽然其他人推介美极牛,但我对牛扒要求比较高,怕失望,所以无叫到):食左一阵,厨房青年主动问要吾要腩汁(服务惊喜1),可能有人会嫌个饭无汁,但我系白饭主义者,所以无问题(可惜个饭吾太热)。至于件排骨(猪扒斩件),炸得的确松化,亦入味,确有大酒楼水准! 但无mud椒盐味,只见有椒段。如要求避风塘式椒盐,this not your cup of tea.冻柠宾:好少饮,有柠味,有宾色,但零宾味,呢个....要改善喇。招牌菜墨鱼饼饭--无得弹。如第一次光临此店,真系必食。墨鱼饼弹牙,皮脆肉嫩,粒粒墨鱼肉,食过番寻味。所以我地即席encore多一碟净墨鱼饼。当我地食到呢度既时候,搭枱座对面已叫墨鱼饼饭跟例汤既OL,特然醒起自己未提款,身上无$,同伙记讲,个伙记竟然以好平和o甘答...............吾紧要,之后仲无著她提款(服务惊喜2), 但OL见饭未到,就先
招牌菜墨鱼饼饭--无得弹。
当我地食到呢度既时候,搭枱座对面已叫墨鱼饼饭跟例汤既OL,特然醒起自己未提款,身上无$,同伙记讲,个伙记竟然以好平和o甘答...............吾紧要,之后仲无著她提款(服务惊喜2), 但OL见饭未到,就先出左去提款。其间OL碗汤同个饭到左,个伙记再竟然.....竟然.....用器皿将个饭同个汤盖上(服务惊喜3),,哗!超窝心o羊?!屋企食饭,但无奈要OT迟返,家人留𩠌牙?真系此刻无价!
有好既食物,又有贴心服务,如果环境改善,真系入选米芝莲都似~