2010-08-27
我都有阵子冇写食评~ 不过 今次又系唔写我觉唔写, 唔得..babyblue既 评分唔错, 我地一行5 人又去试餐厅..咁of coz我地既back up都系 cwb既outback. 如果呢餐唔得...我地一阵转地方食过...无疑环境唔错既baby blue + 态度好好既waiters 令人开始时印象唔错~好~开饭啦我地叫左 5只法国生蚝 <--- 好食, 又大只好甜, 个cocktail source 好好味 $36@一个188 set 叫左西冷 + 薯条 <-- 薯条超超salty, 个西冷系咬到牙痛..但系我系叫5成熟... 大家都对个扒极失望!! 个waiter 都唔敢行黎问我地觉得点~ 海鲜汤 <--- 一般.一个white wine既青口 <--呢个真系好好食 唯 一推荐藉得大家食既一样野一个出名既墨汁焗饭 <--- 一d 都唔好食!! 比起我食过既..呢个真系好失望一个cesar salad <--- 一般2 set baleys <--- 好多好多冰 可能因为佢happy hour 买一送一?des
海鲜汤 <--- 一般.
一个cesar salad <--- 一般
dessert -
心太软 <--- 超难食! 好似㶶左咁, 同湾仔出名既个间一d都冇得比
焦糖布甸 <--- 细到以为系tirimusu既source..个面唔太多焦糖
tirimisu <--非常难食, 一入口.. 唉
整体黎讲, 5个人都食唔包, 每人比左169.
环境系ok, 不过 d 野食真系唔太得~ or 你只食海鲜, 咁就解决左我所觉得有既问题
朋友们有d觉得可以接受, 我就觉得.. 如果 169 一个人, 我一定可以去另一间食好d, 大把150左右 or 最近揾到既100蚊餐厅既野食比佢好~
可以去一次~ 因为人地讲咩都冇用~ 你自己去过先知真假