2018-03-10 2857 浏览
同事每次食完好野都会同大家分享,今期佢话系铜锣湾登笼街食左龙虾Pizza, 前菜意大利风干火腿拼盘同意大利粉都好出色。搞到我同其他同事都好想试,即刻急急脚夹好日子时间去啰。店内装修简洁让人舒服,服务有好。先黎个凯撒沙律配香辣烤鸡先,烤鸡真系辣中带香,配埋新鲜salad菜做成凯撒沙律,好惹味又健康。前菜意大利风干火腿配水牛芝士拼盘 $148超抵食价钱合理,平时超市都几十蚊一包得几片,而加起码4款,每样都好味,沙乐美就带点油脂唔系个好,火腿咸香带甘唔肥腻,加埋火箭菜的独特的味道我个人觉得单食好寡要配其他沙律菜或者火腿同食最夹。水牛芝士本身较淡但蕃茄又系佢拍挡。小食棒棒鸡亦配蜜糖烧烤酱 $72可选4 or 6 件,我地拣左4件,松脆啖啖肉细心位将鸡肉起晒保留单骨方便客人拿起食,点埋个酱汁更开胃。原只龙虾pizza 11" $328价钱较高但物有所值,热辣辣好香脆嘅pizza底配上芝士车尼茄同龙虾肉,食材足每口都味觉享受,而龙虾头同身都让左虾肉同芝士香菇,好滋味,我竟然不自觉食左三片。果然无介绍错,真系掂Mojito $68喜欢薄荷味嘅朋友必order, 酒味唔太浓,清凉感觉!Fruit Pu

前菜
意大利风干火腿配水牛芝士拼盘 $148

小食
棒棒鸡亦配蜜糖烧烤酱 $72

原只龙虾pizza 11" $328

Mojito $68
喜欢薄荷味嘅朋友必order, 酒味唔太浓,清凉感觉!

Fruit Punch $48
我个人推介真好清新又多生果,青萍果片,篮梅,士多啤梨,唔好过甜刚刚好。

• Lobster Pizza