今日请朋友到这家小店吃午餐, 第一次光顾. 整体来讲,我觉得好好食,做得很用心,大致好满意,但仍想俾d意见. 餐汤是忌廉汤,加了一点薏米,很有心思. 伴碟的沙律好正,可惜只有一啖咁多. main course, 朋友拣茄汁意粉,我拣三文鱼意大利饭. 意大利饭系口味偏浓的食物(有芝士), ok. 朋友的意粉汁加了cream,变左又系偏浓的口味.再看隔离枱朋友order 牛排,上面又淋左个creamy source! 同日lunch set 还有pizza (芝士), 又系d浓味的东西. 甜品系朱古力brownies,又系劲浓味.再看看其他食评家影出来的食物,看来好多都系用creamy source. 我只光顾了一次,可能我的意见不能作准.但单看我今日的 lunch set menu, 咁多creamy sources 和浓味的食物,我觉配搭唔够好,太偏重一面, 好heavy.想再光顾, 因为食得开心. 但希望大厨设计餐厅时可以细心d. 加油.
今日请朋友到这家小店吃午餐, 第一次光顾.

甜品系朱古力brownies,又系劲浓味.

加油.

2010-08-23