2023-03-27
好少去中上环果边食饭,因为比较远,今次系我生日,旧同事约我去食生日饭中上环果边餐厅比较靓同chill ,感觉好relax 难怪咁多OL 放工聚一聚今次去左goldfinch ,好有特色用彩色小鸟做主题点左3份小食,一份main ,两份甜品加两杯酒都免加一总数吾洗$1000,系中上环系绝对超值小食1. "Tom Kha Gai"西式煮法加雪耳,有惊喜小食2 Kuih Pie Tee: Toro Tartare,又靓又好味,有少少柠檬汁加醋,青提子同Wasabi粒粒,Toro 劲新鲜好味,感觉好清香小食3 "Mapo Tofu"肉碎辣辣地,豆腐系cream 质地,好特别主菜Beef Short Ribs牛肉慢煮所以好juicy ,脂肪比例平均酸菜炒荞麦面,好新颖,又好好味甜品1 Strawberry Tart好多士多啤梨好甜好靓甜品2 "Chrysanthemum Pu'er"Cheesecake菊普雪糕加cheesecake 又清香又软滑红酒 $68好香莓味,带有少少矿物质味香宾$88
今次系我生日,旧同事约我去食生日饭
中上环果边餐厅比较靓同chill ,感觉好relax
难怪咁多OL 放工聚一聚
今次去左goldfinch ,好有特色
用彩色小鸟做主题
小食1. "Tom Kha Gai"西式煮法加雪耳,有惊喜
主菜Beef Short Ribs
牛肉慢煮所以好juicy ,脂肪比例平均
酸菜炒荞麦面,好新颖,又好好味
甜品1 Strawberry Tart
好多士多啤梨好甜好靓