2020-04-19 1005 浏览
琴日见尼间餐厅好似几多野食咁,就入去试下。我觉得成个环境都几舒服,好有韩国啲餐厅仔feel。因为一个人食唔晒一份/半份炸鸡,加上我又想食饭🤣所以就嗌左个清啲嘅海鲜汤饭(S3)配 一份热气嘅炸鸡翼(P6A),咁就冇咁油腻😋。我个人几钟意佢嘅海鲜汤饭,因为佢又未至于清到水咁,系真系好似呀妈褒嘅白菜豆腐汤。海鲜都算ok,有虾、蚬、青口、鱿鱼。虽然唔多到成碗都系,但卖$ 69(跟餐)已经算平,晏昼都冇收加一。如果唔钟意食海鲜嘅人都可以拣牛肉/泡菜汤饭,款食好多!但如果唔想食到咁清嘅人😂就唔建议嗌S3,可以拣其他。其他有石锅饭,人参鸡汤,kimbap,拉面,好多款可以符合大家嘅口味。👍🏾黎到附近可以试下!
[我觉得尼间餐厅都几细心,因为唔会样样都好重口味,有人会钟意清啲,但有人钟意油腻啲。]
海鲜汤饭
2020-04-18