2020-10-12
今日黎到旺角食上海野,而呢间坚信号都食过好几次,价钱唔贵,味道好一向都系我既评价。冇食一排,今次再黎餐牌有少许改动,多左好多唔同既套餐。我地叫左猪扒菜饭套餐,咁就有饭,有豆浆,有生煎包又有碟油菜,另外叫左小笼包、蒜泥白肉。以2个人黎讲,呢个份量可以饱到上心口。小笼包,皮薄馅多汤汁更多,一啖咬落去真系有小小爆汁既效果,如果唔系嗌左其他食物,真系想叫多笼先够喉。蒜泥白肉,蒜味浓,配埋薄切既猪肉更加食到猪肉既鲜,猪肉下面重有几条河粉配住,三样野一齐摆入口真系多重享受。最后就讲下厚切猪扒菜饭套餐,猪扒菜饭份量足,预期话系猪扒,食落更有叉烧既感觉,冇骨啖啖肉好好味,配埋菜饭,如果有多少少汁就更加正啦!另外重有两只生煎包,外面煎得脆脆地,入面既肉馅就好淋好juicy,再加碟油菜,同埋豆浆,真系好完满。
生煎包
小笼包