2019-02-05
之前见 Facebook 好多人讲呢间餐厅,放饭时间特登撩同事去食,由于已经系下午茶时间所以餐厅唔系好多人。特餐(槟城叻沙掺掺配日本樱花虾炒蛋+奶油牛角酥) $48无论系下午茶定常餐,佢嘅选择都非常多,好多仲好有特色,最后我都系想食佢个招牌-叻沙。作为常餐黎讲佢真系太犯规,樱花虾炒蛋+牛角包,太高质~首先炒蛋佢每一口都有樱花虾,蛋炒得相当滑,仲有葱花吊味,鲜味好足。至于个牛角包都好酥脆松软,之前试过一d 餐厅个牛角包又细又难咬,佢简直系另一个水平而且唔油腻,夹住蛋食都好正~至于叻沙份量都几大,油面多过米粉,弹牙入味,我无捞晒d 酱料已经好够味,但重口味朋友可能要捞晒啦。食材方面佢d 豆卜索晒汤所以味道好丰富,系最好食嘅食材,鱼片都弹牙爽口,不过虾就粉左D,鲜味欠奉,但整体而言都算高质!皇牌咖喱牛筋腩饭 $52男人的浪漫-咖喱牛筋腩饭一样有水准,一上台已经香喷喷,马铃薯同牛筋腩相当入味,唔会太辣但够惹味,薯仔好腍超抢分~~而牛筋腩无o羊脂肪亦好有口感,不过对男士而言可能会唔系好够饱,但的确系值得叫皇牌的~~流心榛子酱西多士 $25其实食完常餐已经好饱,不过见到佢个样咁吸引又忍唔住叫埋XD
特餐(槟城叻沙掺掺配日本樱花虾炒蛋+奶油牛角酥) $48
皇牌咖喱牛筋腩饭 $52
流心榛子酱西多士 $25
其实食完常餐已经好饱,不过见到佢个样咁吸引又忍唔住叫埋XDD 不过黎到佢已经唔系流心状态,或者佢从来无流过心=[[
味道黎讲,我觉得都好榛子嘅,唔会超级甜,几有咬口亦唔油,但如果厚D流心D会开心D.由于期待过高我觉得佢味道唔够惊艳,如果唔系特别好榛子可以唔叫.
总括而言佢整体食物质素都几高,上菜速度快,加上装潢有特色,未黎过嘅不妨黎try try~~~