2013-10-14 995 浏览
屋邨茶楼啲嘢平, 叫合乎预期。但今次真系遇到 - 抵食夹超大件,真系要"些牙(Share)"吓 (希望老板唔好介意...令你破财)九点十五分去到, 特价时段只余十五分钟, 唔理三七二十一, 立即剔晒特价点心, 还掂对屋邨茶楼都系乜期望, 重点系安抚个胃。初时以为鸡球大包, 最多咪大过鸡包仔小小, 点知大到吓死你, 仲大过我块包包面, 都系卖 "8.8"!P.S. 为免影响大家食欲, 用茶壸代替我块面去Compare俾你睇! 真系巨型过茶壸。唔好以为实系皮厚肉少, 真相系皮薄馅多 (有半只蛋, 冬菇同大量鸡肉)。大只哥哥, 都绝对顶到一餐饭!
屋邨茶楼啲嘢平, 叫合乎预期。

怀旧鸡球大包
题外话/补充资料: 虽然系屋邨茶楼, 环境比得上 "皇"字辈酒楼。 其他特价点心都好抵, 例如$14.8有大碗皮蛋瘦肉粥同米粉. 味道同其他正常酒楼一样, 但系卖点系抵抵抵食!
2013-10-14