2024-11-13 1035 浏览
烧烤堂真系食过翻寻味嘅地方,今次去中环分店试下,装潢有居酒屋feel!气氛又好好,啱晒一班人happy hour🍻!必食推介!🧇焦糖青苹果鹅肝多士 - 鹅肝好香配埋青苹果嘅酸同爽脆,谂起都想食多件!🍭豚肉节瓜波板糖- 豚肉加节瓜一层层整到成枝波皮糖咁,配埋个蛋黄同特调酱汁,惹味又好丰富口感,未食过真系要试下!串烧真系睇个人偏好,呢到用食材分类,净系蔬菜豚肉串都有四五款,选择困难嘅我哋.. 决定why not both!🍢牛油果豚肉卷、盐烧豚肉荔枝卷、盐烧豚肉芦笋卷嗱!真系各有千秋,我最爱盐肉豚肉荔枝卷。🍅桂花蜜糖本地蕃茄- 呢个开胃解腻一流,做前菜或中段留力再进攻都得🦪蒜蓉烧蚝- 浜烧日本活北寄贝师傅烧得好好,食材亦新鲜,又嫩又鲜味🍢三黄鸡腿腿肉- 三黄鸡烧到啲油香出晒黎🍢盐烧牛舌拖罗- 牛舌够爽口又有牛味🍢鸡皮墨鱼滑- 烧到脆脆嘅鸡皮包住弹牙嘅墨鱼滑,系咪谂起都吸引先?🍢盐烧淮山 - 个人喜好之选,帮助消化添呀🍍烧菠萝都有两款- 蜜糖烧菠萝- 黑糖菠萝食完两串烧又甜又多汁嘅菠萝之后,梗系饮啲酸野啦!叫左两杯饮品:🍹青柠菠萝梳打🍹手打菠萝乳酸今晚嘅晚餐真系太满足喇~😆

必食推介!
🧇焦糖青苹果鹅肝多士
- 鹅肝好香配埋青苹果嘅酸同爽脆,谂起都想食多件!
🍭豚肉节瓜波板糖

🍢牛油果豚肉卷、盐烧豚肉荔枝卷、盐烧豚肉芦笋卷
嗱!真系各有千秋,我最爱盐肉豚肉荔枝卷。

🍅桂花蜜糖本地蕃茄
- 呢个开胃解腻一流,做前菜或中段留力再进攻都得

🦪蒜蓉烧蚝
- 浜烧日本活北寄贝
师傅烧得好好,食材亦新鲜,又嫩又鲜味

🍢三黄鸡腿腿肉
- 三黄鸡烧到啲油香出晒黎
🍢盐烧牛舌拖罗
- 牛舌够爽口又有牛味
🍢鸡皮墨鱼滑
- 烧到脆脆嘅鸡皮包住弹牙嘅墨鱼滑,系咪谂起都吸引先?

🍢盐烧淮山
- 个人喜好之选,帮助消化添呀

🍍烧菠萝都有两款
- 蜜糖烧菠萝