(非会员)
2004-08-24 21 浏览
上星期同D 屋企人去咗红磡旧个间一本日本料理到食, 因时间还早, 所以唔驶等位, 叫嘢食都OK 啦, 唔驶等好耐.我哋一共四个人去, 但其中二个人下午茶食咗D 嘢, 所以唔系叫咗好多嘢. 我哋一直都有帮亲开, 可以话系长期客仔, 但今次食完之后, 就可能唔会再去.因为: 果度D 侍应招呼态度好差, 好似见我哋差唔多食完, 就不停系我哋面前走来走去(又入去到走,只用咗五十分钟唧), 目的系想我哋早D 埋单, 都算啦, 因为有一家人系到等位, 所以口快快叫咗埋单, 但个位侍应问都无问就走咗, 我连张VIP 卡都未攞出离啫, 个位带位连埋单位小姐已经到, 我问佢, 我有VIP 卡㖞, 佢好唔好老脾话, 要系埋单前通知, 唔系就无用啦, 我已经话咗佢知, 我未攞到张卡你位待应己经走咗, 佢一样唔理我, 仲话己经写明系度, 张单系无得改啦, 我心想, 如果无得改而你哋又入错单咁点先, 跟住我话, 咁你哋要改善下啦, 点知个位小姐越来越唔耐烦, 不停话张单无得改啦, 好啦我哋只好照埋单. 我哋见到其他人埋单, 都有雪糕糯米磁, 问番走离埋单个位小姐(同刚刚个位又唔同咗, 唔知系咪好唔满意我问咁多嘢

我哋见到其他人埋单, 都有雪糕糯米磁, 问番走离埋单个位小姐(同刚刚个位又唔同咗, 唔知系咪好唔满意我问咁多嘢), 佢仲点, 问番我转头, 你哋食咗几多钱呀? 我唔答佢, 佢查完走过来话, 食唔够二佰蚊, 无呀! (我帮亲咁耐都唔知有呢样嘢..... 唔知系咪刚刚得罪咗个位带位嘅小姐)

正如刘德华都有讲, 今时今日仲系咁嘅服务态度唔得o架啦.....