2020-01-07 1178 浏览
Paul lafayet #观塘一直都知道一间嘅creme brûlée 同埋马卡龙好出名,𠮶日咁啱经过观塘𠮶间店舖有得堂食,仲做紧下午茶优惠,决心试一试,睇吓系咪真系咁正,果然冇讲错!Creme brûlée (原价$50) + creme brûlée cappuccino (原价$33) 下午茶时段$60有一件cake + 一杯$33以下嘅咖啡本身系喺个雪柜度雪住,叫嘅时候店员先加上砂糖再即刻用火枪烧成焦糖,层焦糖真系世界级,用个匙羹一敲就裂,超级脆卜卜,入口嘅时候仲要食到少少砂糖嘅口感,好正。至于个炖蛋亦非常细滑,仲好香蛋味,食到底会见到一粒粒云呢拿籽,成个炖蛋甜度恰到好处,果然贵得有道理!另外佢系用咗个瓷器装住个炖蛋,瓷器造型非常精细,上面刻着咗Paul lafayet ,储够三个攞返返去店舖仲可以换取一粒马卡龙,五个仲可以换两粒添!另外杯咖啡亦都好好味,面头有层薄薄嘅焦糖,亦都系会食到少少砂糖嘅口感,咖啡一啲都唔酸,亦唔会太苦,非常细滑,连平时唔特别好咖啡嘅我都觉得好饮。味道: 4.7/5性价比: 3.5/5
Paul lafayet #观塘

味道: 4.7/5