2022-04-18
这间食店我之前未试过 因为佢嘅位置在民居附近 如果唔系在附近工作和生活 都好难发现和光顾 但因为最近想尽量食点健康食品 所以尝试寻觅附近有咩粥店 可以试一试 未入门口其实已经感受到佢哋嘅小本经营 门口简单 有一个大餐牌 透明度高 你会见到厨房和里面所有格局 里面其实无客的 只有一个职员在食饭 有一部大电视📺里面播放新闻 但其他地方睇落就好老旧 这里的餐牌已经贴在墙上 食物种类唔算多 但普通食客应该足够 价钱大众化 街坊都应该接受到 今日想食生滚粥 因为好少见到生滚粥那么抵食 但其实心里都有点担心送到嚟嘅时候都真系令我好开心 因为份量足 鱼腩都算大大件 𠮶粥底几棉 煮嘅时候女职员大声问我要唔要姜葱?我就大大声答佢要多啲呀😝跟住佢话收到 那个时候我突然之间𠮶心有一阵暖意 好似老熟客一样所以我都几喜欢这种感觉 虽然这里格局真系好乱 但都几有爱 当我想睇吓再有咩食 有食客想点肠粉 但佢哋话无晒 本想放弃 职员姐姐见我眼望望问我想要咩呀?我问佢还有没有叉烧肠 佢话有呀即刻拉比我太好了讲返食物质素先 这个肠粉我系有失望 我觉得好厚皮 还有好油 叉烧都足料 豉油好油腻 味道偏咸 我见好多街坊都走豉
讲返食物质素先 这个肠粉我系有失望 我觉得好厚皮 还有好油 叉烧都足料 豉油好油腻 味道偏咸 我见好多街坊都走豉油 下次都系自己控制返会好一点 桌上有好多酱料 我开头都好惊会唔会放咗好耐 用咗一啲都无咩变味 应该都系正常嘅桌上还有纸巾🧻都算方便街坊 会再试下次再试其他生滚粥