2025-01-10
📍 「隐町」尖沙咀估唔到尖沙咀有一间好隐世嘅小店喺外面经过一啲都唔起眼而且入边座位亦都好少全部都系吧枱围住师傅可以睇到师傅嘅煮嘢食既英姿睇到每一种食材嘅新鲜!而且仲可以同朋友饮返两杯🍻的确系一种打工仔辛苦后嘅享受😋✨烧鸡尾用上日本鸡尾,于炉边慢烤,烤出多余油份,带出酥脆感,内里软滑渗出鸡油香味!✨牛舌心口感软嫩,多汁又有嚼劲外脆内软肉汁喷发油脂的感觉刚刚好!✨时令日本生蚝大大只生蚝🦪我个口甘大都放唔哂😀配青桔啫喱,中和生蚝既海水味好新鲜既感觉!✨ 𫚕鱼刺身鱼身丰美细腻、风味鲜甜、脂膏丰腴🐟✨ 练紫苏墨鱼串爽口弹牙有惊喜🩷✨ 明太子山药厚切的山药,温火慢烤后的口感十分鲜脆,上层的略烤过明太子让山药提甜,盛盘时最后洒上的七味粉在山药原本的味道上更加提香。✨ 烧饭团饭团经过慢火熏烤后,脆脆的外壳,内部的米饭软糯香甜,一口咬下去外脆内软!✨ 鸡颈肉稀少部位,也就是俗称的鸡颈肉口感非常Q弹有嚼劲✨ 银杏健康嘅银杏,轻轻烧过,带走咗本身嘅苦涩味!✨ 汁烧鸡肉葱串满满既青葱紫洋葱碎,食落爽脆,鸡肉的鸡汁亦都系爆开,沾满喺洋葱碎上面!✨豚肉生菜卷本身只系一个好简单嘅串烧,但系配上苹果胡麻酱,成个感觉好
📍 「隐町」尖沙咀
估唔到尖沙咀有一间好隐世嘅小店
喺外面经过一啲都唔起眼
而且入边座位亦都好少
全部都系吧枱围住师傅
可以睇到师傅嘅煮嘢食既英姿
睇到每一种食材嘅新鲜!
而且仲可以同朋友饮返两杯🍻
的确系一种打工仔辛苦后嘅享受😋
✨烧鸡尾
✨牛舌心
口感软嫩,多汁又有嚼劲外脆内软
肉汁喷发油脂的感觉刚刚好!
✨时令日本生蚝
大大只生蚝🦪我个口甘大都放唔哂😀
配青桔啫喱,中和生蚝既海水味
好新鲜既感觉!
✨ 𫚕鱼刺身
鱼身丰美细腻、风味鲜甜、脂膏丰腴🐟
✨ 练紫苏墨鱼串
爽口弹牙有惊喜🩷
✨ 明太子山药
✨ 烧饭团
✨ 鸡颈肉
稀少部位,也就是俗称的鸡颈肉
口感非常Q弹有嚼劲
✨ 银杏
健康嘅银杏,轻轻烧过,带走咗本身嘅苦涩味!
✨ 汁烧鸡肉葱串
✨豚肉生菜卷
本身只系一个好简单嘅串烧,但系配上苹果胡麻酱,成个感觉好清新!
✨青葡萄豚肉卷
葡萄汁可以去除豚肉嘅油腻感!