2020-01-04 79 浏览
*真心想帮有心做嘅小店!香港人加油💪由圣诞开始忙到今日,终于有时间同靓女妈咪坐低食返餐。 由于观塘系工商业区, 星期六通常一点后呢一区已经好清静, 今日亦不例外, 无意中发现观塘原来有一间装修好靓嘅cafe, 可以俾我哋两个慢慢叹!我哋点左两份 Tea Set :法式烧鸭髀伴薯角 $39加自家制龙虾汤 $18 (原价 $28)厨师将鸭髀烧得刚刚好,皮薄,肉质嫩滑细腻,比烧春鸡还要嫩滑, 加埋新鲜炸起嘅薯角一起食简直系个Happy Tea......嘅开始♥️龙虾汤十分浓烈嘅龙虾味,少少先甜,唔太咸, 而且大大杯而且有啲质感几饱肚。法式蛋糕 $38(加咖啡$15(原价Caffe Latte $30))可能比较晏去, 所以蛋糕得返两款, 蛋糕好吸引,焦糖味出之余,个面仲有开心果碎,增加了口感,饼底结实之余仲有牛油香味,配埋奶香而幼滑嘅Latte ,简直一流。薄切烧牛柳 Superbuns(配焦糖洋葱,牛香烧汁)with free side salad $58食食吓,店主行左嚟倾左两句,原来佢系劲支持香港乐坛嫁👍👍👍不是有live music,连卫兰,J.Arie 同我最爱嘅乐队@kolor_
*真心想帮有心做嘅小店!香港人加油💪

我哋点左两份 Tea Set :
法式烧鸭髀伴薯角 $39
加自家制龙虾汤 $18 (原价 $28)
厨师将鸭髀烧得刚刚好,皮薄,肉质嫩滑细腻

法式蛋糕 $38
(加咖啡$15(原价Caffe Latte $30))

食食吓,店主行左嚟倾左两句,原来佢系劲支持香港乐坛嫁👍👍👍不是有live music,连卫兰,J.Arie 同我最爱嘅乐队@kolor_official 都响佢𠮶度开过show ga! 下次有show都希望可以到啦~ #广东歌

deFoodies
观塘励业街46号天辉工业大厦1楼

#foodie #kwuntong #观塘 #beef
#steak #afternoontea #livemusic
#music #hkfoodie #hkiger
#hkig #dessert #lobster #rockmusic
#seafood #cafe #drinks #dehub
#liveshow #drink #soup #相机食先 #salad #green #cake #pastry #coffee