2022-08-08 244 浏览
真心,唔想大家唔开心。经过大家乐,劲多人,又打风,有所以去咗呢间冰室。以前都有去过一次,觉得都正正常常,点知今次差咗一百倍。叫咗一个T set干炒牛河,一上枱觉得份量好少,冇所谓,因为都唔食得多,满心期待好味就可以,点知完全冇镬气,牛肉又好少。再叫咗个日式咖喱猪扒饭,因为打算唔煮晚餐了,又点知,个猪扒好似柴皮咁,真系劲硬🫠。我自己买急冻猪扒煮,都会解冻下,先至去煮,真系冇可能咁硬,都唔知系雪咗好耐,定系放咗好耐,心情低落度都唔系好想去研究点解佢可以咁硬。既然叫咗,就打算食啲,叫做唔好浪费自己金钱,食到一半,有一个极之青春嘅侍应行过,真系行过,完全冇话要收我地嘅碟,或者要整理我张枱嘅意思,突然伸出只手,就拎走咗我食到一半嘅咖喱猪扒饭,我哋当然立即叫住佢(份量已经少,又唔好食,但求食完当晚餐,今晚煮少一餐),佢冇反应,继续行多两步,我哋就再大声啲叫多两句,未食完,佢继续目不斜视地没有正视我哋,好勉强地转返身,放返低只碟。我明白而家啲年青人,唔可以被责怪,所以佢要扮听唔到,直行直过,但系真系未食完,食到一半,可唔可以用常理去工作仲可以加一🫠🫠🫠🫠🫠🫠
真心,唔想大家唔开心。

仲可以加一🫠🫠🫠🫠🫠🫠

Tea  炒牛河
原来这是吉列⋯⋯都唔紧要,重点系劲硬,柴皮咁
柴猪