2023-04-13
今次系第二次嚟,上次系食晚饭,静嘅,唔太多人,地方望落亦都唔觉太舒适,所以都系抱住是但试吓啦,无抱好大寄望,加上啲伙记麻麻地醒目,所以好有保留⋯⋯点知,食完觉得大部份嘢食都好食㖞😳兼几实惠😙👍🏼所以就有第二次了,今次系食晏,未到正午,上到去已经坐满晒人,要等位。今次有食点心,有食炒饭,有食小菜,样样都几好,以下跟喜好排位😄👍🏼酿虎皮尖椒,真系好鬼好食,连啲甜甜地嘅豉油都好好味😋呢个小炒皇系encore ,材料好丰富,估到同无预计嘅都有,有鲜带子,鲜虾同虾干,有啲似蚌又似吊片嘅嘢,菜甫切长条,韮菜花都好好味,可以话系出色。另一惊喜之作系个炒饭,鸡粒螺粒炒饭,砂㶽上,好干身,好香。呢碟猪仔脚,一降落响枱面时,有啲唔开胃,啲色水麻麻,有一只半只直头无上过色,但食落口竟然有好够味,同埋焾度刚刚好😄系正嘅。七色炸豆腐,胜在热辣辣,唔系好吸引我,唔系佢嘅错,系我唔特别好,但佢做得系好嘅,内里豆腐系滑溜溜的,同枱嘅系嫌佢份量太少。呢个点心拼盘,我个人认为个马拉糕最好食,烧卖喳过虾饺,其他几样无食无comment,但同枱话只素饺👍🏼乳鸽我无食,同枱话唔够热,皮唔够脆,我点只不过系见有人钟意食,38蚊又
酿虎皮尖椒
今次叫嘅嘢系多,但因为味道好,所以系十分乐意打包返屋企。
上次嚟嘅时候,啲伙记唔醒目,今次一样都有唔醒目嘅伙记,但亦有唔错的,有好贴心嘅传菜姐姐,好有礼貌问清楚,落豉油嘅过程俾人好有heart嘅感觉,又有伙记(可能系部长),明明见佢都一手碗碟好忙咁,但个姐姐佢都好耐心帮我哋跟进啲漏咗嘅单,反而有个明显高级少少嘅部长阿哥,两手空空,截住佢,佢竟然话忙着执枱,叫我等😪⋯⋯佢无返过嚟啰。
整体来讲系满意㗎,有机会会再去,一定再点的一定系小炒皇☺️