2016-04-07
我们是火锅爱好者, 所以决定去试下一间好有特色既火锅店. 餐厅座落人流不多的细型商场! 看看四周, 整个商场只有几间餐厅. 我们去的是位于一楼那间.餐厅分别有两个铺位, 一边较细但光猛, 一边较大但幽暗. 强烈既对比, 钟意去边度就各有喜好, 而我地冇咩所谓, 有位坐就得果种, 所以好快就有位. 最后, 安排坐系bar枱位置.餐厅有几种主题食物, 有芝士的, 有麻辣的, 我地因为唔想太重口味, 但系又想食一些浓味既汤底, 所以叫左龙虾汤底, 一个配肩胛肥牛, 一个配广岛蚝. 食物好快到了. 先讲龙虾汤底肩胛肥牛锅, 汤底好浓郁龙虾味, 几香, 有少少creamy感觉, 少少似西式龙虾汤咁, 收货! 成个火锅套餐是一人份量, 肥牛大约有6,7片, 由于是肩胛部位, 吃落口感及牛味都不错. 跟餐送了一个手打乌冬, 弹牙的, 一些一些放入龙虾汤底里吃更正!至于广岛蚝, 有3 只, size有2,3,吋大吧, 因为不是新鲜生蚝, 所以味道都是跟普通火锅生蚝一样. 火锅本身里面有菜, 金菇, 豆腐, 萝卜条, 粟米, 冬菇, 日式鱼蛋(平时吃拉面成日见到的), 其实对于我来说份量是足够的.但见到
其实他们汤底有11款咁多, 每次试一款我都可以次次食唔同口味, 依样我系几钟意既, 如果唔想食普通火锅, 可以叫鸡锅, 都系一人份量既, 咁样真系方便到唔同人,唔同口味,叫唔同野食, 大家开心唔使争!
水准几高, 下次会再来食!!