2020-03-10
1919 浏览
惊肺炎搞到好耐冇出街食,终于忍唔住喇!见食评上咁多人赞呢间,就试下你荳子嘅虚实!同女朋友好易就揾到餐厅。入去前有职员量体温,贴心餐厅唔大,去到刚仲有两个位叫左几样野竟然咁有惊喜1.黑松露软壳蟹意粉意粉即叫即整热腾腾软壳蟹一大只,炸得趣趣地又唔油腻,味道非常好!黑松露味道好香,汁又唔会太过黏,意粉质感亦软滑唔硬。2.热柠密🍋晚餐除左主菜意粉仲送一杯饮品,叫左杯热柠密试下。就咁睇柠密嘅颜色就知道真系有料到,柠檬清香,饮落口真系好有蜂密香味,又唔会太甜。附送嘅饮品估唔到都咁出色!同出面好多茶记所谓嘅柠密完全唔同级数。3.车打芝士薯条食set dinner加+$25就有薯条。我本身唔系特别钟意食薯条,女朋友想食就叫啦。薯条卖相好吸引,芝士味都称得上浓郁。薯条算厚身,真材实料,都唔觉油腻。4.抹茶流心吐司食完正餐当然要食甜品,甜品依然惊喜!一切落去d抹茶涌出黎挡都挡唔住涌出嘅抹茶味道唔算非常浓,我反而更钟意,因为太浓反而会有苦味。碟上面有少量焦糖同埋杏仁,吐司入面仲有d趣趣地嘅野,味道同质感都非常丰富抹茶雪糕都好好食。食完仲可以俾小费,小费会用于帮助慈善基构。呢间真系良心店。值得再去!
见食评上咁多人赞呢间,就试下你荳子嘅虚实!
叫左几样野竟然咁有惊喜
1.黑松露软壳蟹意粉
2.热柠密🍋
3.车打芝士薯条
4.抹茶流心吐司
食完正餐当然要食甜品,甜品依然惊喜!
一切落去d抹茶涌出黎挡都挡唔住
抹茶雪糕都好好食。