2022-11-20 2330 浏览
继续食唔停,今日系食台式火锅,呢间听个名都正「尚膳」好似好养身一早订左位,去到唔洗等,入内环境整整齐齐,原来仲有房架!一入铺就闻到药膳味道我地坐低睇餐牌,侍应都有介绍汤底,我地拣左鸳鸯锅,美人锅并麻辣汤中辣!香喷喷火锅先上,侍应叫我地水滚后先饮美人锅个汤,汤底滋润,唔咸,好好饮,里面仲有乌鸡桃胶,正到爆灯呢度仲有佐酒小食,我地班大食妹边会错过,点左盐酥鸡,泡椒鱼皮,麻辣卤味并盘!小食都唔算细份,都对眼㖞!盐酥鸡炸到脆身,唔油腻,好食!泡椒鱼皮必点,爽脆带少少辣,惹味,佐酒小食佳品火锅配料就点左手切牛颈脊,嫩肉又淋有牛味,正!脆肉鲩两食,薄身片又脆,鲩腩弹牙爽脆!手打牛肉丸/墨汁墨鱼丸/手打虾丸,真材实料,掂既!我最爱新鲜鹅肠,10秒就搞掂,好邪恶但我忘记影相之后仲叫埋云吞同水饺,我觉得就一般啦!整体黎讲,汤底配料小食都好高质,星期五既仲有8折,冇限时,侍应服务周到,值得推介

火锅配料就点左手切牛颈脊,嫩肉又淋有牛味,正!

脆肉鲩两食,薄身片又脆,鲩腩弹牙爽脆!

手打牛肉丸/墨汁墨鱼丸/手打虾丸,真材实料,掂既!

我最爱新鲜鹅肠,10秒就搞掂,好邪恶
但我忘记影相

之后仲叫埋云吞同水饺,我觉得就一般啦!

2022-11-18
庆祝纪念