2024-10-28 284 浏览
呢间餐厅之前去过一次系好真材实料,有即日新鲜既刺身又有原汁原味又新鲜既蒸海鲜🦐仲有虫草花蒸鸡,全部都无加任何既调味料,全部都系用原汁原味既材料去蒸熟,d海鲜真系好鲜甜又好足料。近排妈妈话想食海鲜,我就一下醒起呢间餐厅,即刻带左妈妈去试下,今次佢食到真系赞不绝口,d职员又nice,会同我地吹水,超热情,如果要黎食记得book台,因为好多人帮亲🌟避风塘鲜鱿个炸粉好少,入面既鱿鱼系好肥美,好弹牙,加上椒盐既调味后更加惹味,咸香咸香,外脆内嫩🌟刺身拼盘有三文鱼🍣希灵鱼,北寄贝,油甘鱼,象拔蚌,望落去系d纹理好清晰,好新鲜😋旧旧都系劲肥美,食落去d鱼香味好浓,成口都系鱼油既香味,好滑好弹牙,值得一提象拔蚌系切到又薄又脆口,真系必食🌟海鲜蒸锅套餐 $318入面有8种唔同既海鲜可以食,有海虾🦐鲍鱼,粉丝扇贝,圣子,马友鱼,沙白,蚬,龙虾,濑尿虾,呢d全部都系采取原汁原味既烹煮方式,保持最原先既鲜甜,食落去全部都系好弹牙,仲要一d都唔腥。D濑尿虾一上黎已经好勇猛,不停争执,龙虾系好似自己个手臂咁大只,啖啖都系肉,好鲜甜好弹牙,呢度既海鲜真系好新鲜🌟龙虾瑶柱排骨龙虾粥一开始已经摆系蒸炉下面,吸晒上面蒸完

🌟避风塘鲜鱿

🌟刺身拼盘

🌟海鲜蒸锅套餐 $318

🌟龙虾瑶柱排骨龙虾粥
一开始已经摆系蒸炉下面,吸晒上面蒸完海鲜既精华去煮熟d粥,一打开d粥真系好香,完全唔洗落调味料已经好鲜甜,浓浓既海鲜味真系超足料

🌟虫草花焖鸡
入面有芋头,南瓜🎃粟米🌽小甜薯同乌冬,同样都系摆落去蒸熟去,d乌冬嗦晒D虫草花既香味,好有嚼劲,d鸡肉系劲嫩,又系旧就都好多肉

🌟黑糖红豆麻薯
出面既黑糖麻薯皮系好烟惹,好浓既黑糖味,入面系满满既红豆蓉,好好食