2024-03-22 21 浏览
尖沙咀真系美食多箩箩,净系打边炉都有数多间选择,今日去咗间酒店内嘅火锅店,不单只CP值高店员们都好有礼貌好服务😊🫙 酱料 $𝟐𝟖 /𝟏例牌九宫格酱料自行配搭特别一提中间的花椒麻油香麻不辣唔食辣嘅朋友都可感受麻麻的感觉🍲 火焰三椰鸡锅 $𝟑𝟐𝟖以为平平无奇椰子鸡汤?你错啦!店员三部曲✨先将鸡件煎香后落酒点火再倒入两个新鲜椰青水同汤,最后把表面鸡油撇走汤底真材实料🤤非常清甜香浓椰味,有新鲜同干椰子仲有红萝卜鸡件不单只味浓仲好嫩滑无乜肥膏🐓点埋花椒麻油味似口水鸡👍🏻🥢▸ 秘制蝴蝶腩 $𝟏𝟐𝟖 同朋友争论咗一阵到底系牛定猪最后我赢😎外型同食落都似牛腩但其实系猪,肉质较结实筋膜滑而带嚼劲▸ 手打芝心牛丸 (半) $𝟓𝟐牛丸无筋非常弹牙味香浓,中间酿有一小粒芝士(渌后半溶),少少咸唔太浓唔会抢走牛丸鲜香▸ 自家制牛肉小汤包 (半) $𝟔𝟖小笼包嘅外皮包住满满软嫩又滑牛肉,食落唔觉似牛肉好香口味带微甜(觉得有啲似蜂蜜糖浆味),呢个值得一试🥰▸ 自家制紫菜响铃 $𝟖𝟖 比起正常响铃更爱食紫菜响铃,多了份紫菜微甜,油腻感都无咁重▸ 自家制炸鱼皮$𝟔𝟖鱼皮都系打边炉必食之一,有蒜同胡椒粉调制,就咁食得渌一

🫙 酱料 $𝟐𝟖 /𝟏
例牌九宫格酱料自行配搭
特别一提中间的花椒麻油香麻不辣
唔食辣嘅朋友都可感受麻麻的感觉

🍲 火焰三椰鸡锅 $𝟑𝟐𝟖
以为平平无奇椰子鸡汤?你错啦!

汤底真材实料🤤非常清甜香浓椰味,有新鲜同干椰子仲有红萝卜

鸡件不单只味浓仲好嫩滑无乜肥膏🐓点埋花椒麻油味似口水鸡👍🏻

🥢
▸ 秘制蝴蝶腩 $𝟏𝟐𝟖

▸ 手打芝心牛丸 (半) $𝟓𝟐

▸ 自家制牛肉小汤包 (半) $𝟔𝟖

▸ 自家制紫菜响铃 $𝟖𝟖
比起正常响铃更爱食紫菜响铃,多了份紫菜微甜,油腻感都无咁重

▸ 自家制炸鱼皮$𝟔𝟖
鱼皮都系打边炉必食之一,有蒜同胡椒粉调制,就咁食得渌一渌食亦得

▸ 台湾水莲 $𝟔𝟖
份量有不少,新鲜爽口又吸哂椰子鸡汤精华