2018-07-27
一直以为西湾河得太安楼有好嘢食,不过一到繁忙时间一定排队排到颠,又通常都冇位坐,所以寻日决定同朋友喺附近睇吓发唔发掘到啲坐得舒服又好食嘅地方!==============================于是就俾我哋揾到沁沁面喇!坐咗一阵已经发现每枱都必嗌招牌沁沁面/沁沁饭,我哋紧系唔执输跟机啦!除咗主食,呢到仲有好多小食可以选择而且墙上面仲贴咗好多小食嘅实物相,睇咗卖相先order就实冇死啦!除咗沁沁面,我哋仲order咗卤水焖特大冬菇、三色蛋冷盘、醉鸡卷。沁沁面嘅人参鸡汤底,药材味啱啱好,真材实料得嚟又唔会有苦涩味,仲标榜无味精,唔怪得咁多人捧场。小食方面卤水焖特大冬菇肉厚又炆得入味醉鸡卷有少少似鸡肉版嘅扎肉,几得意。最惊喜嘅系三色蛋冷盘!蒸嘅三色蛋就食得多,冷盘就真系第一次试,卖相有啲似上海肴肉,衬埋酸姜食真系好夹,卖相仲好靓添。记得试埋自家制罗汉果茶,罗汉果味够晒浓,正!
除咗主食,呢到仲有好多小食可以选择
小食方面卤水焖特大冬菇肉厚又炆得入味
醉鸡卷有少少似鸡肉版嘅扎肉,几得意。
最惊喜嘅系三色蛋冷盘!
记得试埋自家制罗汉果茶,罗汉果味够晒浓,正!