2019-10-16
呢排到傍晚嘅时候都开始转凉,我同⛄️谂唔到食咩好,就去附近新店打个边炉,地点就脚,环境都好新净,我地就去试头啖汤啦🙈-汤底有好多选择,我地拣咗香茜皮蛋锅汤底($99)建议大家系食之前饮一碗汤先,冇味精汤底饮完唔会口渴,落鱼煲到奶白色,十分香浓,仲好足料,里面超多香茜同皮蛋,好过唔知饮左乜嘅味精汤底🙈-牛魔王🐂拼盘 $215系咪靓牛其实睇个色泽就大概知🙈本地牛片d网纹同色泽都超靓,油脂分布平均,肉质同d急冻僵尸牛完全两个层次😂安格斯牛粒,咬落去爆juicy,就算碌耐左,里面嘅肉汁都唔会干,质素真系掂😌👍🏻牛脷食落好爽,够新鲜💦牛胸爽碌两下就食得,好香牛油味仲入口即溶🤤-松露芝士墨鱼丸 $68 半份比一般墨鱼丸大粒,打边炉第一次食松露丸咁有创意,未入口已经闻到好香松露味,咬开仲要爆芝,价钱系贵咗少少不过味道同心机系值嘅😌-脆腩骨鲩鱼片 $48 半份鱼肉好爽脆,咬落啖啖肉,打边炉必点!-嫩鸭血 $38 半份同普通多数食嘅猪红唔同,佢食落好似果冻咁好嫩口👍🏻
汤底有好多选择,我地拣咗香茜皮蛋锅汤底($99)
牛魔王🐂拼盘 $215
系咪靓牛其实睇个色泽就大概知🙈
牛脷食落好爽,够新鲜💦
牛胸爽碌两下就食得,好香牛油味仲入口即溶🤤
松露芝士墨鱼丸 $68 半份
脆腩骨鲩鱼片 $48 半份
鱼肉好爽脆,咬落啖啖肉,打边炉必点!
嫩鸭血 $38 半份
同普通多数食嘅猪红唔同,佢食落好似果冻咁好嫩口👍🏻