2018-05-31
一入到店内已经闻到炖汤既香气,加上店内有诗意既挂墙画同特色圆凳,令我同朋友食指大动!我地点左两个套餐,再散叫点心~落单冇耐主角就登场啦!栗子虫草花花胶炖鸡汤(后)淮山牛蒡木耳炖乌鸡汤(前)写左系餐牌上既汤料,全部都可以系盅入面揾到,好足料!而且冇落多余调味,饮到汤料本身既味道,好健康!我就中意饮原味,朋友就落左少少盐,味道更丰富~一盅炖汤,可以饱腹又可以补身,绝对系幸福既滋味❤❗有一个小贴士,最好就饮完个汤先食点心,因为点心味道比炖汤浓郁,而且炖汤适宜趁暖饮~蒸庐拼美点:点心拼盘最适合有选择困难症既我🤗样样都有d,两个人一齐食,刚刚好~虾饺烧卖菜苗饺好食不在话下,特别想赞下叉烧包同马蹄糕~叉烧包既包皮同馅料比例适中,啖啖叉烧;马蹄糕甜度刚好,马蹄新鲜爽脆,好食!南瓜凤爪排骨饭原笼蒸既凤爪排骨饭散发阵阵荷叶香,凤爪爽脆,排骨肥瘦适中,配埋南瓜菜心,味道同营养都100分!鱼汤虫草花鲜竹卷有惊喜!一食就知与别不同,个汤系鱼汤之外,仲有鲜竹卷腐皮既黄豆香,我地连个汤都饮埋!鲍菇棉花鸡未试过叫碟棉花鸡,系棉花多过鸡!一般茶楼既棉花系林patpat既,而蒸庐既棉花系又大件又爽滑既,索左鲍菇鸡既精华
我地点左两个套餐,再散叫点心~
落单冇耐主角就登场啦!
栗子虫草花花胶炖鸡汤(后)
淮山牛蒡木耳炖乌鸡汤(前)
前 淮山牛蒡木耳炖乌鸡汤。 后 栗子虫草花花胶鸡汤
写左系餐牌上既汤料,全部都可以系盅入面揾到,好足料!
一盅炖汤,可以饱腹又可以补身,绝对系幸福既滋味❤
蒸庐拼美点:
虾饺烧卖菜苗饺好食不在话下,特别想赞下叉烧包同马蹄糕~
叉烧包既包皮同馅料比例适中,啖啖叉烧;
马蹄糕甜度刚好,马蹄新鲜爽脆,好食!
蒸庐拼美点
南瓜凤爪排骨饭
南瓜凤爪排骨饭
鱼汤虫草花鲜竹卷
鱼汤虫草花鲜竹卷
鲍菇棉花鸡
未试过叫碟棉花鸡,系棉花多过鸡!一般茶楼既棉花系林patpat既,而蒸庐既棉花系又大件又爽滑既,索左鲍菇鸡既精华,好好味!
鲍菇棉花鸡
香煎莲藕饼
朋友大赞莲藕够新鲜多汁,爽甜香脆!
香煎莲藕饼
红豆杞子桂花糕
闷热既天气下,食埋件晶莹剔透既桂花糕,清甜透心凉,消暑一流!
红豆杞子桂花糕