2018-05-11
有时都想食好啲,例如食下鲍参翅肚😍 但系又唔想咁贵,有咩选择呢? 今日就去到筲箕湾大东街试吓「捞喜」~ 店舖唔算大,座位唔算好多,但简洁舒服,食物选择唔算好多,但都系名贵嘅鲍参翅肚😍 最惊喜系个价钱,非常平民化😵 $50 - 60就有交易!我哋叫咗一个「每周一特」,蒜香龙虾阔条面,仲有佢哋嘅招牌花胶捞~蒜香龙虾阔条面 $68卖相好正😍~ 半只龙虾有手掌咁大!绝对足料!龙虾炸到好香口,我哋连壳都食埋🤣 好夸张🤣 龙虾好鲜味,好好味呀😋 阔条面味道都唔错~ 招牌花胶捞 $68招牌菜式当然要试吓~ 果然名不虚传👍🏻 真系好好味😋👍🏻 捞面系粗面,所以可以沾到好多汁😍 而且仲加咗虾籽,令到整体更加鲜味👍🏻 个汁系鲍鱼汁,非常非常好味!😋 花胶唔算好厚,但系都算几大块,好滑好有胶质~ 下面有冬菇同埋西兰花,整体非常好味!绝对值得推介!👍🏻😋咁平嘅价钱可以食到咁正的食物,简直系超值啦~ 两个人加埋都唔使$140,真系好抵~ 大家一定要去试吓~ 👍🏻👍🏻👍🏻
蒜香龙虾阔条面 $68