2016-07-20 346 浏览
今日好开心😊!老公来接我收工,所以我决定请佢去食同事介绍呢一间饺子店 餐牌好简单,原来主要系食饺子同埋面 去到𠮶阵时已经系夜晚九点半,但都仲好多人, 望下周围环境好新净好整齐 同事推介我哋食呢个牛犇面, 一问之下,原来系犇代表有牛腩牛筋同埋牛肉, 牛肉汶得很冧身, 一入口就有好香浓嘅牛肉味同鲜味, 咬落口一啲都唔会黐牙! 个面煮得啱啱好好够熟,好弹牙! 汤底有少少偏甜味嘅! 唔怪之得同事好推介极力推介啦! 真系好好味 叫咗个醉鸡, 醉鸡嘅酒味唔会过浓, 唔会盖过鸡肉嘅原有嘅鲜味, 鸡肉够嫩滑同结实, 最惊喜嘅系我最唔钟意食既鸡胸都唔会好似平时𠮶啲咁“鞋”身老公钟意食辣所以拣咗呢个麻辣猪手, 猪手炆得好够冧,烟烟韧韧又够入味,老公话系佢食过最好味嘅猪手, 佢个表情真系好搞笑, 不过唔算太辣,所以我都食到 三鲜饺,原来呢度可以叫饺子跟个汤底,有牛肉汤底蕃茄汤底,同埋呢个酸辣汤底, 平时食饺子我必定会点醋,但因为有酸辣汤嘅酸味所以今次连醋都唔洗落, 饺子加埋个汤底一齐食变咗个饺子更加滑身 听讲呢度啲饺子系每一日都新鲜包的,呢个三鲜饺有齐我最钟意既韭菜鲜虾同埋猪肉,饺子嘅肉汁丰富, 有新鲜韭菜
餐牌好简单,原来主要系食饺子同埋面
, 不过唔算太辣,所以我都食到
听讲呢度啲饺子系每一日都新鲜包的,呢个三鲜饺有齐我最钟意既韭菜鲜虾同埋猪肉,饺子嘅肉汁丰富, 有新鲜韭菜嘅香味加埋猪肉 ,虾肉嘅鲜味, 个皮厚薄适中,果然系正宗嘅北方水饺
我见隔离枱都叫咗煎嘅三鲜饺,煎到金黄色,下次我一定要叫呢个
我哋叫左杯豆浆, ( 忍唔住已经饮咗一半),杯豆浆十分香浓又唔会太甜, 一饮就知系自家制啦! 但估唔到都系$5杯,都可以做到咁好饮
食咗咁多嘢都系二百几蚊真系好抵
  • 麻辣猪手